Bondegårdstur

Første søndag i december arrangeres en tur for børn, forældre, søskende og personale til Barresøgård, som er en bondegård i Nordsjælland. Vi ser alle dyrene, klør koen i panden, giver kaninerne gulerødder og leger lidt i baghaven. Derefter går vi indenfor og får æbleskiver, saft, kaffe eller gløgg samt en sang og en dans til bondemandens harmonika, mens mørket falder på.

 

Lucia optog

Der er Lucia optog en dag i december omkring tidspunktet for Lucia dag. Her går de ældste børn fra børnehaven i optog og synger gennem hele Humlebien, mens forældre, børn og personale ser på.

 

Bedsteforældredag på Himmelstuen og på Sol & Stjernestuen

I december holdes bedsteforældredag på Himmelstuen og på Sol & Stjernestuen, hvor bedsteforældrene inviteres til at komme og lave julepynt og pynte stuen eller juletræet, sammen med barnebarnet. Bedsteforældrene har kage eller julegodter med, og vi byder på kaffe, te og saftevand.

 

Børnefest og overnatning i Børnehaven

I børnehaven er der en årlig BØRNEFEST i februar. Børnene skal komme festklædte og børnehavens personale inviterer til spisning og aftenen slutter med selskabslege og dans.

Børnehaven afholder ligeledes en overnatning i Humlebien fra fredag til lørdag den sidste weekend i november for de ældste børn – også kaldet skolegruppen. Her laver vi hemmeligheder med børnene, fredagshygger og får lidt lækkert at spise.

 

Blomstens dag

En af de første dage i maj, holder vi Blomstens dag i Humlebien. Alle børn har en blomst med hjemmefra, som vi planter i haven. På den måde er børnene med til at sætte deres præg på haven.

 

Sommerfest

En fredag eftermiddag i forsommeren, arrangerer personalet en SOMMERFEST for alle børn, forældre og søskende i Humlebien. Vi synger fællessang, spiser, leger og hygger os nogle timer sammen i haven.

 

Skovtur

Inden sommerferien pakker vi tæpper, madpakker og børn, for alle sammen at gå til Landbohøjskolens have, hvor vi leger nogle lege og spiser vores madpakker sammen.

 

Forældrefester

Det er hændt at forældrene tager initiativ til at holde en forældrefest, uden børn, i Humlebien, med middag og hyggeligt samvær, som også personalet gerne deltager i.

 

Fødselsdage

Når nogen i Humlebien har fødselsdag, sætter vi flag op ved hoveddøren med navnet på fødselaren.

Fødselsdagen kan holdes hos os i Humlebien, hvor forældrene medbringer kage, frugt, boller, is eller lignende til om formiddagen/eftermiddagen ved frugttid, hvor de kan komme og være med hvis de har mulighed for det. Aftal meget gerne på stuen hvilket tidspunkt der er bedst.

For de større børn i huset opfordrer vi til at I inviterer os hjem til fødselsdagsbarnet, da det er noget særligt at fejre sin fødselsdag hjemme – både for barnet og dem der skal afsted til fest.

Hvis vi inviteres til fødselsdag beder vi forældrene om at give fødselsdagsbarnet en fridag fra Humlebien. Børn der enten kommer før, eller skal med tilbage til Humlebien efter fødselsdagen, bliver ofte forvirrede og kede af det. Vi synes desuden at en del af det at få fødselsdagsgæster, er at stå derhjemme og modtage gæsterne og ligeså at vinke farvel, til gæsterne når de går igen.

 

Vi har ingen sukkerpolitik i huset, men på Himmelstuen ser vi gerne at I medbringer boller, frugt, figenstænger eller et andet sundt alternativ til slik.

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fødevarer til børn og serverer derfor hverken popcorn, nødder eller rå gulerødder for børn under 3 år.

https://www.sst.dk/~/media/E382EA4F4DD7410B8A71243B7F97E70B.ashx (se side 28 for anbefalinger om følgende fødevarer)