Hverdagsprogram og faste aktiviteter

Humlebiens åbningstider: 7.30 – 17.00 (7.30 – 16.00 om fredagen)

Dagen i Humlebien starter i stueetagen på Himmelstuen og Sol & Stjernestuen, hvor der modtages børn, hygges, læses bog og leges. Tempoet er roligt for at alle kan få en rar start på dagen. Vi tilbyder ikke morgenmad, da vi først åbner kl. 7.30.

Når der er mødt personale til alle grupper, kl. 8.00, går de største børn op i børnehaven på 1. sal. Døren mellem Himmelstuen og Sol og Stjernestuen forbliver åben, til en af grupperne ønsker at være sig selv, typisk omkring kl. 9.00, hvor der er samling på Himmelstuen, hvor børnene tilbydes vand og frugt.

Formiddagen går med leg og aktiviteter ude og inde. Vi deler børnene op i mindre grupper. Nogle går en lille tur f.eks. til Landbohøjskolen, Frederiksberg Have eller tager på bytur med metroen. Nogle leger i haven og andre leger inde eller deltager i en aktivitet.

Vi går på musikhøjskolen i Smallegade en gang om ugen med alle børnene fra børnehaven og de 12 ældste børn fra Sol & Stjernestuen. I perioder kan der være andre faste aktiviteter. F.eks. har vi nogle vintre lånt en stor hal, hvor en gruppe børn kan slå sig løs i aktiviteter der kræver plads.

På Himmelstuen spiser børnene madpakker ca. kl. 10.30.

På Sol & Stjernestuen spiser børnene madpakker kl. 11.00.

I Børnehaven spiser børnene madpakker kl. 11.30.

 

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fødevarer til børn og serverer derfor hverken popcorn, nødder eller rå gulerødder for børn under 3 år.

 

Efter frokost hviler alle børn i Humlebien.

De mindste på Himmelstuen sover når de er trætte i deres egne barnevogne udenfor. De større børn hviler eller sover på madrasser, som bliver lagt ud på gulvet efter frokost. I børnehaven sover de max til kl. 13.30.

På Sol & Stjernestuen sidder de voksne hos børnene, til de sover. Børnene står op og får tøj på efterhånden som de vågner. Omkring kl. 14 trækkes gardiner fra vinduerne og de børn der sover endnu, begynder så småt at vågne. Vi vækker ikke børnene, de vågner af sig selv når der kommer ”liv” omkring dem. Dog vækker vi børn efter kl. 14, hvis det er nødvendigt, eller efter aftale med deres forældre.

I børnehaven læses højt i forskellige bøger og der tales om emner, som børn og voksne er optaget af. De, der er trætte, falder i søvn. Efter hvile, ca. klokken 13.30 spiser vi brød og frugt. Resten af eftermiddagen leger børnene ude eller inde efter lyst og vejr til de bliver hentet.